Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija kādai sievietei noformējusi divus administratīvā pārkāpuma protokolus, jo viņa, pārkāpjot Ceļu satiksme noteikumus, bija atstājusi gadu vecu bērnu ieslēgtu automašīnā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

14. septembrī neilgi pēc pulksten 14 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Dzirciemā, ievērojuši divas automašīnas, kas novietotas stāvēšanai "Apstāties aizliegts" ceļa zīmes darbības zonā.

Piebraucot pie vienas no automašīnām, pašvaldības policisti tajā pamanījuši atstātu aptuveni gadu vecu bērnu. Puisītis bija aizmidzis un nekas neliecināja, ka viņam būtu nepieciešama tūlītēja medicīniskā palīdzība.

Aptuveni 10 minūtes vēlāk pie automašīnas piesteigusies sieviete, kura paskaidrojusi, ka nav vēlējusies dēlu modināt, tāpēc atstājusi viņu ieslēgtu automašīnā.

Bērna mātei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par bērna, kas nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Tāpat noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!