Foto: LETA

Valsts policijā saņemtie ekspertīžu rezultāti apliecina, ka Baložos oktobra sākumā kādā sociālās mājas dzīvoklī atrastie bērni miruši vardarbīgā nāvē, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Policija gan atturas atklāt precīzākus minējumus par iespējamajiem bērnu nāves iemesliem un apstākļiem. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija, iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Nereti slepkavībās aizdomās turētajiem nozīmē psihiatriskās ekspertīzes. Krimināllikums paredz, ka ekspertīzē par nepieskaitāmu atzītai personai tiesa var piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus - ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā. Policija gan nekomentē, vai ekspertīze tiks nozīmēta slepkavībā vainotajai mātei.

Jau ziņots, ka par divu pusotru un trīs gadus veco zēnu noslepkavošanu tiek turēta aizdomās viņu māte. Sievietei tiek inkriminēta slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos un viņai par to draud mūža ieslodzījums. Viņa joprojām atrodas apcietinājumā.

Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!