Foto: DELFI
Policijas rīcībā pašlaik nav ziņu, ka sestdien vakarā kinoteātri "Forum Cinemas" kādu skatītāju nošāvušais vīrietis bija aizstāvējies. Pats šāvējs policijai pagaidām savas rīcības iemeslus nav atklājis.

Šāvēju sestdien pirms policijas ierašanas aizturēja citi skatītāji, atņemot viņam ieroci un nogāžot zemē, žurnālistiem pirmdien pastāstīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins skaidroja, ka pašreiz policijas iegūtas ziņas liecina, ka nošautais bijis viens no vairākiem seansa apmeklētājiem, kurš filmas laikā aizrādījis šāvējam par viņa uzvedību. Grišins uzsvēra, ka patlaban nav pamata domāt, ka nogalinātais vīrietis būtu traucējis skatītājiem seansa laikā un provocētu konfliktu.

Pats šāvējs savu rīcību pagaidām nav komentējis. "Šis cilvēks ir izmantojis savas tiesības neliecināt," sacīja Grišins, vaicāts par aizturētā skaidrojumiem. Grišins akcentēja, ka slepkavība izdarīta sevišķi bīstamā veidā, jo apkārt ir bijuši daudz citu cilvēku, kuri varēja ciest, arī nogalinātā vīrieša 14 gadus veca meita.

Grišins pastāstīja, ka uzreiz pēc šāvieniem daļa skatītāju neļāva šāvējam aiziet, bet citi, pārsvarā sievietes un bērni, bija steigušies projām. Kāds no policistiem kurš ieradies notikuma vietā, šāvēja attieksmi raksturojis ar vārdu "vienaldzība".

Šāvējs neesot pretojies policijai, taču viņa psiholoģisko stāvokli vēl izmeklēs ekspertīze, kuru nozīmē katrā slepkavības gadījumā. Grišins norādīja, ka gan šāvējs, gan nogalinātais bija izglītoti cilvēki un abiem bijuši maģistra grādi.

Šāvējs bijis pašnodarbinātais jurists, materiāli labi nodrošināts, iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, tikai pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, pārsniedzis ātrumu, bet neviens pārkāpums nebija saistīts ar alkohola vai cietu apreibinošo vielu lietošanu.

Grišins atteicās konkretizēt, vai šāvējs uz seansu bija ieradies viens.

Policija arī lūdz atsaukties traģiskā notikuma lieciniekus, zvanot pa tālruņiem 67086692 un 67086464.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs pirmdien informēja - uz sestdienas vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" nogalināto vīrieti raidīti četri mērķtiecīgi šāvieni. Konflikta cēlonis bija pārāk skaļa popkorna ēšana. Strīds aizsācies vēl seansa sākumā, tad pierimis taču filmas "Melnais gulbis" beigās 1983.gadā dzimušais vīrietis nošāva 1968.gadā dzimušo blakussēdētāju.

Kāda no aculieciniecēm norādīja, ka filmas beigās no zāles aizmugures pēkšņi atskanējis šāvienam līdzīgs troksnis. Zālē esošie cilvēki bija neizpratnē par notikušo, taču īpaša panika nesekoja, stāstīja lieciniece. Īsi pēc šāviena cilvēki sākuši saukt ārstu, bet iespējamais šāvējs nekur neesot bēdzis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants Nikolajs Zikovs, kurš savulaik beidzis Policijas akadēmiju, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!