Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Daugavpilī likvidējusi nelikumīga alkohola glabātuvi un konfiscējusi 268 litrus alkohola, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki 22.decembrī veica kratīšanu vairākos īpašumos Daugavpilī.

Policijas darbiniekiem bija zināms, ka nelegālais alkohols, iespējams, tiek uzglabāts vairākās vietās.

Likumsargi pārbaudīja septiņas adreses, no kurām trijās likumsargi konstatēja nelikumīgu alkohola fasēšanu un uzglabāšanu.

Kopumā kratīšanas laikā policisti konfiscēja 268 litrus nelikumīga alkohola, etiķešu uzlīmes, korķus un pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, kā arī četras kastes ar tukšo taru.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo vienā no kratīšanas adresēm noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī tika aizturētas divas personas – 1972. gadā un 1977. gadā dzimuši vīrieši. Viens no vīriešiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiska rakstura noziegumiem, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu un tabakas nelikumīgu apriti.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajiem draud kriminālatbildība par minētajiem likumpārkāpumiem. Par notikušo uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa arī par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!