Foto: Publicitātes foto
Šā gada 25. maijā Valmieras cietumā tika aizturēts šajā ieslodzījuma vietā strādājoša uzņēmuma darbinieks par mēģinājumu ar automašīnu ievest un nodot ieslodzītajiem, portālam "Delfi" pavēstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ināra Makārova.

Darbinieks cietumā mēģinājis ienest 34 mobilos tālruņus, 12 vīstokļus ar tabletēm un iespējams narkotiskām un psihotropām vielām, SIM kartēm un citiem aizliegtiem priekšmetiem. Persona ir aizturēta un nodota Valsts policijai.

Ieslodzījuma vietu pārvalde atzīst, ka dažos cietumos neatļautu priekšmetu un vielu ienešana ir problēma, taču notiek pastāvīgs darbs, lai to ierobežotu un izskaustu. "Efektīvu darbu būtiski apgrūtina nepiemērota cietumu infrastruktūra. Ieslodzītie joprojām izmanto visdažādākos veidus, lai ieslodzījuma vietā iegūtu aizliegtos priekšmetus un vielas," skaidroja Makārova.

Rīgas Centrālcietuma administrācija šā gada sākumā aizturēja personu, kura, izmantojot cietumu apkalpojošo autotransportu, mēģināja ievest vairāk par 100 gramiem dažādu narkotisko vielu. Savukārt cita persona aizturēta par mēģinājumu nodot ieslodzītajam ledusskapī paslēptus 28 mobilos tālruņus un citus aizliegtus priekšmetus. Pēc dažām dienām kāda cita persona mēģināja nodot ledusskapī 25 mobilos tālruņus.

2014. gadā Ieslodzījuma vietu pārvalde aizturēja 164 personas par mēģinājumu ieslodzītajiem nodot aizliegtus priekšmetus un vielas, 2015. gadā – 180 personas. No aizturētajām personām divas ir ieslodzījuma vietu darbinieki, bet viena persona strādāja cietumā izvietotā ražotnē. Pārējās aizturētās personas ir ieslodzīto paziņas, draugi, radinieki, kas nodod pienesumus, apmeklējot ieslodzītos vai mēģina prettiesiski nodot ieslodzītajiem neatļautus priekšmetus un vielas, iemetot tās cietuma teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!