Ceturtdienas vakarā no Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietas tika atbrīvots Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Kaimiņam nav piemērots aizliegums pildīt deputāta pienākumus, savukārt uz jautājumu par citiem drošības līdzekļiem viņš pēc atbrīvošanas žurnālistiem neatbildēja.

Kā pirmo policija no izolatora ceturtdienas vakarā atbrīvoja Ati Zakatistovu. Uz jautājumu, vai viņam noteikti kādi drošības līdzekli, Zakatistovs žurnālistiem neatbildēja. Pēc iznākšanas no policijas telpām viņš uzreiz iekāpa automašīnā un aizbrauca.

Savukārt Kaimiņš pateicās atbalstītājiem, kā arī advokātiem un savai ģimenei.

Kaimiņa iznākšanu no izolatora klātesošie aptuveni 30 atbalstītāji sagaidīja ar ovācijām.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 21. jūnijā pieņēmis lēmumu no īslaicīgās aizturēšanas izolatora atbrīvot personas, kas tika aizturētas trešdien, 20. jūnijā, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

KNAB kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu 20. jūnijā tika aizturējis kopumā trīs personas – Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Kā norāda KNAB, divas personas šajā kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētām pēc likuma panta par politiskās partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā, paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Viena persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma panta par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!