Foto: Valsts policija
Pirmdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem veica kratīšanu piecos objektos Rīgā, kur atsavināja ievērojamu daudzumu nelikumīgi glabātu šaujamieroču.

Aizturēts arī ieroču glabātājs, pret kuru šobrīd uzsākts kriminālprocess par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policija saņēma operatīvo informāciju par kādu personu, kura, iespējams, glabā nelikumīgus ieročus. Pirmdien, 4. jūlijā, no pulksten 10 līdz 16 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem veica kratīšanu vairākās vietās – dzīvokļos, vasarnīcā un birojā, kas pieder vai ir nodots ieroču glabātāja lietošanā.

Kopā likumsargi atrada un atsavināja 25 senlaicīgus šaujamieročus, tostarp šautenes, ložmetējus un pistoles, kā arī 13 rokasgranātas, 11 dažāda kalibra artilērijas lādiņus, 22 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas un 1833 dažādu kalibru munīcijas vienības.

Policisti aizturēja arī ieroču glabātāju – 1963. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka senlaicīgos šaujamieročus viņš kolekcionējis bez nolūka tos realizēt.

Ieročus vīrietis ieguvis, gan pats veicot izrakumus, gan no citām personām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu likumpārkāpumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!