Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija izņēmusi 40,5 kilogramus psihotropo vielu jeb "spaisa", kas bija paslēpti maisiņos puķu dobē kādas vasarnīcas teritorijā Jūrmalā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā aizturēts 31 gadu vecs vīrietis. Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija bija saņēmusi operatīvo informāciju par to, ka Jūrmalā, Vārnukrogā, tiek glabātas narkotiskās vai psihotropās vielas lielā apmērā. Pārbaudot informāciju, sestdien, 18. martā, Jūrmalas iecirkņa policisti kopā ar Brasas iecirkņa policistiem ieradušies minētajā vietā, lai veiktu kratīšanu.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis, kurš turēts aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, nav atradies vasarnīcā. Kratīšana ilgusi visu dienu, un tās laikā policisti pie mājas atraduši ar plēvēm pārklātu puķu dobi. Paceļot plēves, atklājies, ka apakšā atrodas apmēram pusotru metru dziļa bedre, kas pilna ar iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielu.

Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka tur atradušies 40 kilogrami un 458 grami psihotropo vielu ar ķīmisko formulu JWH-018.

"Konstatēt šādu daudzumu psihotropo vielu vienuviet ir ļoti liels retums. Atsavināto vielu kopējā vērtība melnajā tirgū ir ap 120 tūkstošiem eiro," atklāto noziegumu komentējusi Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Zonberga.

Kratīšanā vasarnīcas telpās policisti uzgājuši arī aprīkojumu, kas liek domāt, ka tur, iespējams, kādreiz tikusi audzēta marihuāna. Policisti atsavinājuši lampas, ģeneratoru, laistīšanas sistēmas, kā arī augsnes bagātinātājus.

18. marta vakarā Jūrmalas policisti par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā aizturējuši aizdomās turēto 1986. gadā dzimušo vīrieti. Aizturētais jau iepriekš divas reizes nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām personu grupā ar vardarbības pielietošanu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka atsavinātās vielas bijušas paredzētas realizēšanai Rīgas iedzīvotājiem. Šobrīd likumsargi skaidro, no kurienes jaunais vīrietis tās iepircis, kā arī citus notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas – par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pirmdien, 20. martā, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!