Foto: Valsts policija
Valsts policija (VP) otrdien Rēzeknē likvidējusi nelikumīga alkohola ražotni un konfiscējusi ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

VP Rēzeknes iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Rēzeknē, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Likumsargi otrdien veica apskati kāda 1986. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā.

Apskatot aizdomās turētā māju un tās saimniecības ēkas, likumsargi konstatēja, ka ēkas pagrabā ir ierīkota speciāli aprīkota, automatizēta alkohola ražotne, un notiek nelikumīga alkohola ražošana.

Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti aptuveni 1100 litri brāgas, 170 litri gatavās produkcijas – kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces un izejvielas.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražotu alkoholu likumpārkāpējs plānoja realizēt Rēzeknes un Rēzeknes novada nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – tā sauktajās "točkās".

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pēc Krimināllikuma par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!