Foto: Muitinės departamento nuotr.
Svētdien Medininku robežpunktā aizturēta kontrabandas cigarešu krava, kas vesta Latvijas vēstniecības transportlīdzeklī, vēsta portāls "Delfi.lt".

Latvijas vēstniecībai Baltkrievijā piederošā automašīna "Audi" ar diplomātiskajiem numuriem (tādus izsniedz arī diplomātu ģimenes locekļiem) no Baltkrievijas Medininku punktā ieradusies svētdien vakarā.

Vadītājs pēc muitnieku pieprasījuma atvēris automašīnas bagāžnieku, taču, aizbildinoties ar diplomātisko neaizskaramību, nav ļāvis pārbaudīt, kas atrodas zem auduma pārklāja, kā arī savas privātās mantas.

Uz robežpunktu izsaukts vēstniecības pārstāvis, kurš devis atļauju automašīnas pārbaudei. Tajā atrastas kontrabandas preces – 12 kastes ar cigaretēm "Winston Blue". Smēķi atradušies bagāžniekā, čemodānā un somās.

Cigaretes, kuru vērtība tiek lēsta 14 400 eiro apmērā, ir konfiscētas. Bet autovadītājam, kurš tiek identificēts kā "pilsonis D.V.", izrakstīts protokols par administratīvo pārkāpumu, nepildot muitnieku likumīgās prasības. Tāpat sākta izmeklēšana par kontrabandu, raksta "Delfi.lt".

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) "LNT Ziņām" apstiprinājusi, ka šāds incidents patiešām noticis, taču tajā neesot iesaistīti Latvijas diplomāti.

ĀM preses sekretārs Ivars Lasis atzinis, ka notikušajā iesaistīta diplomātiskā mašīna, taču cigarešu vedējs neesot bijis diplomāts, bet gan tehniskās darbinieces dzīvesbiedrs, kurš pārvietojies ar attiecīgo spēkratu.

"Mēs varam apstiprināt, ka tāds incidents ir bijis un ka šobrīd jau sākta dienesta izmeklēšana. Mēs gaidām arī oficiālos dokumentus no Lietuvas," teicis Lasis.

ĀM norādījusi, ka pēc dienesta izmeklēšanas un iepazīšanās ar visiem materiāliem tikšot lemts par iespējamo sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!