Foto: LETA

Saistībā ar 9. maija pasākumiem Uzvaras parka teritorijā līdz pulksten 23 Valsts policija aizturējusi kopumā 27 personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

20 no viņiem aizturēti par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu. Tāpat no šiem 12 aizturētajiem trim personām nav deklarēta dzīvesvieta, bet trīs svinētāji pārkāpuši Rīgas domes saistošos noteikumus par urinēšanu publiskā vietā.

Vēl viena persona aizturēta par sīko huligānismu, proti, persona necenzēti lamājusies. Viena persona aizturēta par atrašanos sabiedriskā vietā narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, bet viena persona aizturēta par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām.

Visos gadījumos noformēts administratīvo pārkāpumu protokols vai sākta administratīvā lietvedība.

Sociālajā tīklā "Facebook" Ainis Sproģis vēsta, ka viņš ir aizturēts Uzvaras parkā bez jebkāda pamatojuma, piebilstot, ka aizturēšanas iemesli neesot izskaidroti., kā arī valsts valodas likums tiekot pārkāpts, jo visa komunikācija ar policistiem notiekot krieviski.

Vēl viena persona aizturēta par sīko huligānismu, bet vēl kāds pasākumu apmeklētājs aizturēts par atrašanos sabiedriskā vietā narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Abos gadījumos sākta administratīvā lietvedība.

Savukārt no pulksten 15 līdz pulksten 17 aizturēto personu pulku papildinājušas vēl piecas personas. Četras no tām aizturētas par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu. Visām četrām personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Vēl vienai personai administratīvā pārkāpuma protokols noformēts par dzīvesvietas nedeklarēšanu, kā arī par dzīvošanu bez personu apliecinoša dokumenta.

Kopumā policijas vērtējumā pasākumi Uzvaras parka teritorijā līdz šim aizrit mierīgi. Likumsargu aplēses liecina, ka pasākumu vietu līdz pulksten 17 apmeklējuši aptuveni 22 līdz 25 tūkstoši cilvēku.

Tikmēr Rīgas pašvaldības policija trešdien no Salu tilta novākusi plakātu, uz kura bija uzrakstīts: "Nezināt tās valsts valodu, kurā dzīvo, var ciemiņš, idiots vai okupants, kurš uzspiež savu valodu. Kurš esi tu?"

Pašvaldības policija izvērtēs, vai ir pamats sākt lietvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!