Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija Rīgas rajonā Babītē kādā garāžu kooperatīvā atklājusi nelegālo alkoholu un cigaretes, portālu "Delfi" informēja VID konsultants komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Aļona Zandere.

Garāžā atrasti 81,8 tūkstoši cigarešu, tostarp 47,6 tūkstoši bija ar Baltkrievijas akcīzes markām ("NZ", "Premier", "Minsk"), bet pārējās – bez uzrakstiem bērtā veidā.

Tāpat garāžā atrasti alkoholiskie izstrādājumi – 1110 litri spirta šķidruma, 238 litri pudelēs bez akcīzes markām pildīta "Smirnoff" degvīna, kā arī esences viskija un brendija pagatavošanai. Tika konfiscēti arī 311 litri Polijā ražota dezinfekcijas šķidruma "XP10", no kā tiek gatavoti nelegālie alkoholiskie dzērieni.

Aizturētais vaininieks ir 1969. gadā dzimis vīrietis, kas nodarbojies ar nelegālu akcīzes preču uzpirkšanu un to tālāku realizāciju nelegālu akcīzes preču pārdevējiem.

"Muitas policijai jau pirms pārbaudes bija informācija par to, ka konkrēto produkciju plānots izplatīt ne tikai nelegālās tirdzniecības vietās, bet, iespējams, arī kafejnīcās un bāros. Tā kā persona iepriekš ir sodīta par līdzīgu noziegumu izdarīšanu, bija skaidra shēma, kā tiek veiktas šīs noziedzīgās darbības. Proti, aizturētais nelegālo preci pats neieveda, bet iegādājās to no tabakas izstrādājumu kontrabandistiem un nelegālā spirta ražotājiem. Tālāk prece tika pārdota noziedzniekiem, kas tālāk to izplatīja nelegālajā tirgū. Ir pamats uzskatīt, ka persona ar šo rūpalu nodarbojās ilgstoši," norāda Zandere.

Vainīgā persona aizturēta, un vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!