Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas liedza nelegāli ievest mūsu valstī 16 963 740 cigaretes. Kontrabandas cigaretes mēģināja ievest gan ar kravas automašīnu, gan vilcienu vagonos, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šā gada 29. septembrī Silenes muitas kontroles punktā, veicot kravas automašīnas DAF padziļināto kontroli, muitas darbinieki konstatēja, ka transportlīdzekļa piekabē aiz kokskaidu plāksnēm atrodas kartona kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 14 609 740 cigaretes "NZ Gold" un 890 000 cigaretes "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī 1 219 400 cigaretes "NZ Black" bez akcīzes markām.

Savukārt Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu fizisko kontroli, sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām iepriekšējā nedēļā un šīs nedēļas sākumā novērsti vairāki cigarešu kontrabandas mēģinājumi.

Cigaretes bija ieraktas akmeņoglēs un noslēptas vagonos ar zāģskaidu kravu. Slēptuves tika atklātas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā. Kopumā izņemtas 244 600 "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!