Foto: Valsts policija

Jaungada naktī, 1. janvārī, Valsts policija saņēmusi izsaukumu no kāda Imantas nama iedzīvotāja, kura vērīgums palīdzējis likumsargiem aizturēt zagli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijas izsaucējs likumsargiem skaidrojis, ka viņš kāpņu telpā izdzirdējis troksni. Pie vīrieša durvīm izvietotas kameras, un viņš tās izmantojis, lai noskaidrotu situāciju. Ekrānā vīrietis redzējis, ka divas personas parausta kaimiņa durvis un kādu brītiņu gaida. Pēc tam abas personas piezvanījušas pie tām pašām durvīm.

Ļaundari sapratuši, ka neviens nenāk atvērt, izvilkuši līmlenti un aizlīmējuši dzīvokļa durvju actiņu. Pēc tam ļaundari mēģinājuši uzlauzt durvis.

Vīrietis zvanījis kaimiņam, nav varējis viņu sazvanīt, un tāpēc nolēmis izbiedēt abus zagļus. Vīrietis pavēris sava dzīvokļa durvis un iztaujājis abus kungus. Vīrieši nekavējoties paķēruši savas mantas un metušies bēgt. Pa to laiku izpalīdzīgais kaimiņš izsaucis likumsargus.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa policisti un apsekojuši teritoriju. Policistiem gan nav neizdevies atrast likumpārkāpējus. Pēc tam policisti noskaidrojuši abu iespējamo zagļu personības un vienu no viņiem pirmdien aizturējuši.

1981.gadā dzimušais vīrietis nogādāts policijas iecirknī. Aizturētais jau iepriekš tiesāts par zādzībām. Patlaban policija meklē arī otru zagli.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu, kā arī par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!