Foto: Shutterstock
Pirmdien ceļu satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem nopietnas traumas guvuši un smagi cietuši vairāki gājēji, kā arī automašīnu pasažieri, kuri nogādāti slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Tā Rīgā plkst. 9:44, Lubānas ielā 119a, "Volvo" markas auto ar puspiekabi "Schmitz" uzbrauca gājējai, 1957.gadā dzimušai sievietei,  kuru ar smagām traumām ievietota  intensīvās terapijas klīnikā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) portāls "Delfi" uzzināja, ka sieviete guvusi ļoti smagu galvas traumu, kā arī mediķiem ir aizdomas par iespējamo galvaskausa kaulu lūzumu. Tāpat sieviete guvusi skalpētu brūci galvas apvidū, savainojumu krūšukurvī, iekšējo orgānu bojājumu un potītes lūzumu. Viņas stāvokli mediķi raksturo kā smagu, bet stabilu.

Ap plkst.14.42 Rīgā, Pērnavas ielā 41, "Toyota" markas auto uzbrauca gājējai, 1939. gadā dzimušai sievietei. NMPD skaidroja, ka 74 gadus vecā sieviete, nav pamanījusi, ka atpakaļgaitā griežas mašīna un tāpēc pakļuvusi zem auto riteņiem. Viņa ar lauztu kāju nogādāta slimnīcā.

Plkst.18.33 Rīgā, Maskavas ielā 281, "Dacia" markas auto uzbrauca 2005.gadā dzimušam gājējam. Astoņus gadus vecais puisītis ar galvas, kreisā elkoņa un apakšstilba sasitumu pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas no slimnīcas atlaists mājās.

Gulbenes novada Rankā pie pamatskolas nenoskaidrota persona, vadot "Audi A4" markas automašīnu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca kokā. Šajā negadījumā cieta trīs cilvēki - 1994.gadā dzimušais dažādām traumām nogādāts slimnīcā, kā arī  cietušas1994. gadā un  1997. gadā dzimušas personas

 Ap plkst. 21.39 Kokneses novadā uz ceļa Koknese-Ērgļi "Citroen Hantia" markas auto nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca kokā. Cieta automašīnas pasažieris, 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts  slimnīcā  un pasažieris, 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš no medicīniskās palīdzības atteicās, savukārt automašīnas vadītājs no notikuma vietas aizgājis.

 Līgatnes pagastā "Opel" markas auto notrieca gājēju, 1980.gadā dzimušu vīrieti, kurš ar dažādām traumām ievietots Cēsu klīnikā reanimācijas nodaļā.

Kopumā pirmdien Latvijā reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums. Cietuši 11 cilvēki.

Par ātruma pārsniegšanu noformēti 289 administratīvā pārkāpuma protokoli, bet reibumā pie stūres braucam pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!