Foto: LETA

Ģenerālprokuratūrā vēl nav saņemta Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes sūdzība par Satversmes aizsardzības biroja atteikumu piešķirt viņai pielaidi valsts noslēpuma objektam, taču tā pēc saņemšanas tiks rūpīgi izvērtēta, ceturtdien intervijā LNT rīta raidījumam "900 sekundes" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš norādīja, ka katrs sūdzību gadījums teik rūpīgi izvērtēts. Ja Ģenerālprokuratūra saņems Dreimanes sūdzību par SAB lēmumu, tad no SAB tiks pieprasīti pārbaudes materiāli, kuri attiecīgi tiks izvērtēti. Tāpat Kalnmeiers sacīja, ka labprāt atklātu pielaižu nepiešķiršanas iemeslus, taču to neatļauj likums.

Runājot par "Dreimanes lietu", ģenerālprokurors norādīja, ka, konstatējot iemeslus pielaides atņemšanai, nav svarīgs personas darba stāžs, proti, vai cilvēks strādā gadu vai desmitiem gadu. Tāpat Kalnemiers norādīja, ka pielaides nepiešķiršana vai anulēšana nevar tikt vērtēta kā neuzticība valstij vai noziegums. Pielaides neizsniegšanas iemesli mēdzot būt saistīti arī ar saslimšanām, kas var pakļaut personu vervēšanai vai šantažēšanai.

Jau ziņots, ka SAB anulējis pielaidi valsts noslēpumam Valsts kontroles direktorei Dreimanei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!