Foto: EPA/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis prokuratūrai 2010.gada jūlijā uzsāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par naudas izkrāpšanu, lai it kā ar viņu palīdzību nokārtotu invaliditātes piešķiršanu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) amatpersonām veselības stāvokļa dēļ, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Izmeklēšanā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu uzskatīt, ka bijušais NBS darbinieks, izmantojot savas zināšanas un pieredzi, pēc iepriekšējas vienošanās ar kādu ģimenes ārstu ar viltu izkrāpuši naudu, radot priekšstatu, ka viņi varētu ietekmēt NBS amatpersonu atvaļināšanas iemeslu, lai saņemtu normatīvajos aktos noteikto kompensāciju sakarā ar iegūto invaliditāti, informē KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūti pietiekami pierādījumi trim epizodēm, konstatējot, ka laika posmā no 2009.gada līdz 2010.gadam bijušais NBS darbinieks izkrāpa naudu kopumā 6820, bet ģimenes ārsts – 540 latu apmērā.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības abas aizdomās turētās personas par krāpšanu, kas izdarīta atkārtoti un personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās. Likums par šādu nodarījumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar mantas konfiskāciju, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Krimināllietā KNAB sadarbojies ar Aizsardzības ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!