Foto: Publicitātes foto
Aptuveni 18:00 no "Tallink" prāmja "Romantika", kas kursē maršrutā Rīga-Stokholma, Baltijas jūrā ielecis cilvēks, portālu "Delfi" informēja notikušā aculiecinieki.

Saskaņā ar viņu vēstīto, ielekušais bija uzvilcis glābšanas vesti, bet pagaidām glābšanas darbu veicējiem izdevies atrast vien vesti.

Nacionālo Bruņoto spēku Preses dienestā portālam "Delfi" apstiprināja, ka Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī notiek glābšanas darbi un no "Romantikas" nolekušais vai izkritušais pasažieris tiek meklēts. Glābšanas darbus vada Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs, tajos iesaistīts NBS Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters un patruļkuģis "P-6" "Cēsis". Tāpat glābšanas darbos iesaistījusies arī prāmja apkalpe.

Glābšanas dienesti informāciju par notikušo saņēmuši ap 18:15, bet jau 18:23 notikuma vietā ieradies loču kuģis "Dēkla", patruļkuģis "Cēsis" un kāda jahta, kā arī prāmja glābšanas laiva. 

Pulksten 20:40 aviācijas bāzes helikopters "Mi-17" pārtrauca glābšanas darbu.Pārmeklējot notikuma vietu un tai piegulošo rajonu, no prāmja nolekušo vai nokritušo cilvēku līdz tam nav izdevies atrast, liecina NBS sniegtā informācija.

NBS informē, ka, saskaņā ar "Tallink" sniegto informāciju, jūrā iekritušais pasažieris ir 1973. gadā dzimis Lietuvas pilsonis.

Viņš, saskaņā ar aculiecinieku sniegto informāciju, esot noliecis no prāmja "Romantika" 9. klāja, kas ir aptuveni 20 metru augstumā. Traģēdija notikusi daudzu cilvēku, tostarp bērnu acu priekšā. Aiz borta nokļuvušajam cilvēkam gan nekavējoties nomests glābšanas riņķis. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!