Foto: DELFI
Partijas "KPV LV" premjerministra kandidāts Aldis Gobzems pagājušajā nedēļā ir vērsies Drošības policijā (DP), lūdzot viņam un viņa ģimenei nodrošināt aizsardzību saistībā ar iespējamu izsekošanu un novērošanu.

Gobzems portālam “Delfi” norādīja, ka DP ar lūgumu vērsies mutvārdos klātienē.

Advokāts norāda, ka viņa un viņa dzīvesvietas novērošana notiek gan no automašīnām, kas brauc garam mājai, gan no pretējās daudzstāvu mājas dzīvokļiem. Gobzems piefiksējis, ka viņa ģimene novērota brīdī, kad pie viņa viesojušies ciemiņi. Tāpat viņš pēdējā laikā manījis vienas un tās pašas mašīnas regulāri braucot gar viņa māju un piebilst, ka viņš dzīvo pietiekoši nomaļā vietā un ikdienā tur braukā tikai kaimiņi.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien pēc Saeimas sēdes aizturēja parlamentārieti Kaimiņu. KNAB paziņojumā presei apstiprināja, ka kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

KNAB trešdien veica kratīšanu pie partijas "KPV LV" valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža. "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa žurnālistiem apstiprināja, ka starp aizturētajiem ir arī partijas valdes loceklis Atis Zakatistovs.

Savukārt Gobezms pastāstīja, ka uz KNAB kā liecinieces izsauktas partijas "KPV LV" grāmatvede, kā arī partijas valdes locekle Linda Liepiņa. Gobzems preses konferencē uzsvēra, ka partija nav saņēmusi nelikumīgus līdzekļus no uzņēmēja Tamuža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!