Foto: DELFI
Pirmdien, 23. novembrī, Gulbenes policija aizdomās par dažādu zādzību izdarīšanu notvērusi četras personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Divas personas aizturētas aizdomās par somas zādzību kādai sievietei, savukārt vēl divas par novembra sākumā izdarītām zādzībām.

23. novembrī policija saņēmusi informāciju par zādzību Gulbenē, Rīgas ielā. Divi vīrieši no 1948. gadā dzimušas sievietes velosipēda bagāžas groza paķēruši somu un aizbēguši. Cietusī nekavējoties informējusi policiju, un abi ļaundari notverti jau pēc neilga brīža ārpus pilsētas robežām.
Pie viņiem policija atradusi arī nozagto somu, kas pēc tam atdota īpašniecei.

Abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem. Viens no aizturētajiem ir vien 13 gadus vecs. Viņam par šo pārkāpumu piemērots audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis, informē policija.

Savukārt otram, 21 gadu vecajam vīrietim, var draudēt brīvības atņemšana līdz vienam gadam.

Vēl 23. novembrī kriminālpolicija aizdomās par divu zādzību izdarīšanu aizturēja divus Dzelzavas iedzīvotājus. 1995. gadā un 1989. gadā dzimušajiem vīriešiem policija nākusi uz pēdām, izmeklējot vieglās automašīnas "Volkswagen Golf" un trīs motorzāģu zādzību no kāda mikroautobusa 9. novembrī Gulbenē.
Policija vēstījusi, ka naktī uz 9. novembri Gulbenē, Nākotnes ielā, no mājas pagalma nozagta 1988. gadā dzimušam vīrietim piederoša automašīna "Volkswagen Golf". Automašīnu vakarā policija atradusi un atdevusi īpašniekam.

Tās pašas dienas vakarā policija saņēmusi informāciju par vēl kādu zādzību Gulbenē, Bišu ielā. Tur no stāvēšanai novietotas automašīnas "Volkswagen Transporter" bija nozagti trīs motorzāģi "Stihl" un "Jonsered".

Policijā par šiem likumpārkāpumiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 4. daļas - par zādzību organizētā grupā. Likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Patlaban policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu šo vīriešu saistību ar citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!