Gulbenes bērnu slepkava Aleksandrs Korjakovs nav pārsūdzējis spriedumu, ar kuru viņam piespriests mūža ieslodzījums, BNS svētdien apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars. Pēdējā diena, kad Korjakovs varēja iesniegt dokumentus par sprieduma pārsūdzēšanu, bija 18.decembris.
Zahars BNS pauda pārliecību, ka Korjakovs spriedumu nepārsūdz, jo savu vainu ir atzinis.

Jau ziņots, ka Vidzemes apgabaltiesa 7.decembrī piesprieda mūža ieslodzījumu Gulbenes slepkavam Aleksandram Korjakovam, kurš februārī Gulbenes bērnudārzā diendusas laikā nežēlīgi nogalināja trīs mazuļus un audzinātāju tikai tādēļ, ka gribēja būt slavens.

Tiesa spriedumā atzina, ka jaunietis slepkavības izdarījis mazvērtības kompleksu iespaidā, atriebjoties sabiedrībai par viņa nenovērtēšanu, kā arī vēlēdamies kļūt slavens.

Korjakovs tiesā savu vainu atzina, bet neko nenožēloja. Akmenscietiem vaibstiem cietušo tuvinieku klātbūtnē viņš aukstasinīgi stāstīja, kā slepkavojis, un paziņoja, ka vienīgais, ko viņš nožēlo - ka nav izdevies nogalināt vairāk. Ekspertīze Korjakovu atzinusi par pieskaitāmu.

Nežēlīgā slepkavība Gulbeni satrieca 22.februārī, kad Korjakovs, bruņojies ar nažiem, diendusas laikā iekļuva bērnudārzā un sāka slepkavot guļošos bērniņus. Kad viņus metās aizstāvēt audzinātāja, arī viņa tika nežēlīgi nogalināta. Policija Korjakovu aizturēja, kad viņš asiņainajās drēbēs kājām mierīgi devās prom no pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!