Foto: stock.xchng

Aizdomās par 37 gadus vecas sievietes noslepkavošanu un viņas automašīnas aizdedzināšanu aizturēts kāds jau iepriekš par dažādiem noziegumiem tiesāts Gulbenes novada iedzīvotājs, portālu "Delfi" informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde.

Šķetinot uz ceļa atrasta aizdedzināta auto mīklu, policisti atklājuši, ka spēkrata aizsvilināšana bijis mēģinājums slēpt slepkavības pēdas.

Svētdienas, 7.septembra, rītā Gulbenes policijā saņemta informācija par degošu vieglo automašīnu uz kāda vietējas nozīmes ceļa Gulbenes novada, Daukstu pagastā. Skaidrojot notikušā apstākļus, policijai radās aizdomas, ka, iespējams, noticis noziegums, jo pēc aculiecinieku sniegtās informācijas automašīna aizdedzināta. Svētdien policijai tā arī neizdevās ne atrast, ne sazvanīt sadegušās automašīnas īpašnieci.

Pirmdien, 8.septembrī, aizdomās par automašīnas aizdedzināšanu tika aizturēts kāds 27 gadus vecs Gulbenes novada iedzīvotājs, kurš jau iepriekš vairākkārt tiesāts par dažādiem mantiskiem noziegumiem.

Jau drīz likumsargi noskaidroja, ka automašīnas aizdedzināšanas iemesls, visticamāk, bijis mērķis slēpt iepriekš izdarītas slepkavības pēdas. Noskaidrots, ka vīrietis svētdienas rītā uz autoceļa Madona – Gulbene "nostopējis" automašīnu, kuru vadīja 1977.gadā dzimusi sieviete.

Sievietei šis brauciens beidzās traģiski. Pagaidām nenoskaidrotu motīvu vadīts, pasažieris sievieti nāvīgi traumēja ar iepriekš sasistu pudeli. Vēlāk, lai slēptu nozieguma pēdas, aizturētais sievietes līķi noslēpa un automašīnu aizdedzināja.

Policijā sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 116.panta par slepkavību, kas paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums un policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu slepkavības iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!