Foto: LETA
Bauskas rajona tiesa ceturtdien lēma pirms termiņa atbrīvot no ieslodzījuma bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki, kurš bija notiesāts par kukuļdošanu tā saucamajā Jūrmalgeitas lietā, piektdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Lēmumu tiesa pamatoja ar to, ka Hlevickis, atrodoties Vecumnieku cietumā, disciplinārpārkāpumus nav izdarījis un izcietis vairāk nekā divas trešdaļas no piespriestā soda. Tiesa arī ņēmusi vērā Valsts probācijas dienesta atzinumu par to, ka Hlevickim ir pastāvīga dzīves un darba vieta un probācijas dienestam nav iebildumu pret bijušā Jūrmalas mēra pirmstermiņa atbrīvošanu.

Sazvanīts vēl Vecumnieku cietumā, Hlevicki laikrakstam no sīkākiem komentāriem atteicās. ''Neesmu vairs amatpersona. Mana dzīve ir mana dzīve, un es vairs negribu par to stāstīt publiski. Pirms mēneša, kad plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka varu drīzumā pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, interneta komentāros gāzās tāda žults, ko es vairs lasīt negribu. Neko vairāk, izņemot apstiprinājumu tam, ka no ieslodzījuma esmu atbrīvots, neteikšu,'' laikrakstam sacīja bijušais mērs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tiesa Hlevicki, kurš vainu neatzina, notiesāja par 20 000 eiro liela kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš 2005. gada Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki.

Apsūdzētie šajā procesā bija arī Jūrmalas uzņēmējs Germans Milušs, Leonīds Lasmanis un Gvido Harijs Volbrugs. Milušs uz tiesas spriedumu neieradās un kopš tās reizes tiek meklēts, savukārt Lasmanis no tiesas aizmuka jau iepriekš, tiesas izmeklēšanas laikā.

Gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta 2008.gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Ančānam. Hlevickim un Milušam piespriesti pieci gadi cietumā, savukārt Volbrugam - trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!