Foto: LETA
Aizvadītajā piektdienā, 25.jūlijā, Daugavpilī, Jaunās Forštadts mikrorajonā kāds 43 gadus vecs vīrietis savā dzīvoklī sācis šaudīties, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.17.00 un policijai ierodoties, 1971.gadā dzimis vīrietis veica šāvienus no daudzstāvu mājas otrā stāva dzīvokļa loga. Kriminālpolicijas darbinieki uzsāka pārrunas ar pārkāpēju, kurš, savukārt, ieslēdzās dzīvoklī un uz lūgumiem atvērt ieejas durvis - nereaģēja. Turpinot pārrunas ar šāvēju, policijai pēc neilga laika tomēr izdevās vīrieti aizturēt.

Kriminālpolicijas darbinieki pie aizturētā atrada un atsavināja reģistrētu gāzes pistoli, kā arī nelikumīgi glabātu pneimatisko šauteni ar optisko tēmēkli. Huligāns šaudīšanās laikā nevienu cilvēku nebija ievainojis, bet kādam pagalmā novietotam auto sabojājis virsbūvi.

Aizturēšanas brīdī šāvējs bija alkohola reibumā un rīcības iemeslus vai motīvus paskaidrot nespēja. Aizturētajam tiesā tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Vīrietis iepriekš nav tiesāts, par notikušo uzsākts kriminālprocess - par huligānismu un par pretošanos varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai.

Par izdarīto noziegumu huligānam draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai ar naudas sods un policijas kontrole piecu gadu ilgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!