Foto: stock.xchng
Iekšējās drošības birojs (IDB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret vairākām personām par datorkrāpšanu spēļu automātos, tostarp pret diviem policistiem, skaidroja IDB.

Kriminālprocess tika sākts šī gada sākumā aizdomās par datorkrāpšanu organizētā grupā. Noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā bijušas iesaistītas arī divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, kā arī Krievijas un Ukrainas pilsoņi.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, darbojoties organizētā grupā, personas realizēja krāpšanas shēmu spēļu automātos. Izmantojot speciāli pielāgotu programmatūru, ko ievieto spēļu aparātā, pēc speciāla koda ievadīšanas tika mainīta aparāta spēles gaita, un laimēti ievērojami naudas laimesti.

Par datorkrāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

Jau ziņots, ka personas aizturētas uzreiz pēc spēļu laimesta saņemšanas. Valsts policijas amatpersonas aizturētas ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!