Foto: F64
Pirmdien, 15. janvārī, Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Kā skaidro Babiško, ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Savukārt Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus. Tiem konstatēts pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā 15. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 27 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības septiņas personas – trīs Latvijas, vienam Baltkrievijas, vienam Tadžikistānas, vienam Azerbaidžānas un vienam Uzbekistānas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!