Foto: LETA

Iedzīvotāji, tirdzniecības vietu īpašnieki un AS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji pauduši satraukumu par iespējamo Valsts policijas iecirkņa Centrālajā dzelzceļa stacijā likvidāciju saistībā ar policijas sākto mazo iecirkņu reorganizāciju, otrdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādījis, ka dzelzceļa stacijā esošais policijas iecirknis likvidēts netiks, taču patlaban netiek runāts arī par policistu skaita palielināšanu tajā.

Valsts policija sākusi darbu pie mazo iecirkņu reorganizēšanas, vēstī raidījums. Reorganizēt plānots arī Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas iecirkni. Pirms sešiem gadiem naudas trūkuma dēļ Valsts policija lēma likvidēt Dzelzceļa policiju kā atsevišķu struktūrvienību, izveidojot policijas mini-nodaļu ar diviem trim teritoriju apstaigājošajiem policistiem.

Ķuzis raidījumam atzinis, ka šis solis atstājis negatīvas sekas stacijas drošībā vēl šodien.

Raidījuma aptaujātie iedzīvotāji situāciju Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtnē novērtējuši kā kriminogēnu un vēlētos policijas vēl lielāku klātbūtni. Uzzinot par mazo iecirkņu reorganizāciju, iedzīvotājiem radies jautājums par stacijas iecirkņa likvidāciju, jo netālu ir policijas iecirknis Gogoļa ielā.

Uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" pārstāvis Māris Ozols raidījumam atgādinājis, ka dzelzceļš ir nacionālās drošības kritiskā infrastruktūra un tā prasa pastiprinātu uzraudzību. "Kas attiecas uz šobrīd nestabilo situāciju pasaulē un iespējamajiem terorisma draudiem, tad situācija šobrīd nav biedējoša, bet, ja kāds plāno kādu uzbrukumu vai kādas aktivitātes, viņi vispirms izpēta nodrošinājuma līmeni pret šiem draudiem. Attiecīgi, ja apsardzes kvalitāte nav pietiekami augsta, drošība nav augstākajā līmenī, tad tur var gadīties dažādi nepatīkami incidenti. Mēs to ļoti negribētu," savu viedokli skaidrojis Ozols.

Savukārt policija noraida bažas par stacijas iecirkņa likvidāciju. "Nav vispār neviena brīža šaubām par to, ka tur nebūtu jābūt iecirknim vai nebūtu jābūt atbalsta punktam ar policistiem," uzsvēris Ķuzis. Tomēr Valsts policija pagaidām neplāno atjaunot Dzelzceļa policiju vai palielināt Centrālajā dzelzceļa stacijā esošā iecirkņa apgaitas policistu skaitu.

Kā skaidrojis policijas šefs, "tas ir resursu un budžeta jautājums". Vienlaikus viņš atzinis, ka policijai radīsies tāda iespēja, tad viena no pirmajām vietām, kur policistu skaits tiks papildināts, būs dzelzceļa stacija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!