Foto: DELFI
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis sola rūpīgi sekot žurnālista Leonīda Jākobsona uzbrukuma izmeklēšanai, to portālam "Delfi" apliecināja ministrs.

Ministrs norāda, ka uzbrukums žurnālistam vienmēr sabiedrībā raisa jautājumu, vai tas nav noticis viņa profesionālās darbības dēļ. "Tāpēc esmu lūdzis tiesībsargājošām iestādēm ar vislielāko rūpību izmeklēt šo uzbrukumu un pēc iespējas ātrāk noskaidrot lietas apstākļus," uzsvēra Kozlovskis.

"Pats rūpīgi sekošu līdzi notikumu attīstības gaitai un ceru, ka drīzumā varēsim informēt sabiedrību par nozieguma izdarīšanas apstākļiem un motīviem," sola ministrs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Rīgas centrā dēla acu priekšā sašauts interneta portāla "kompromat.lv" žurnālists Jākobsons. Policijā informēja, ka vīrieša dzīvībai briesmas nedraud un ir sākts kriminālprocess.

Portālā "kompromat.lv" tika publicētas Ušakova 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Vēlāk, izmeklējot kriminālprocesu par Ušakova e-pasta uzlaušanu, Valsts policija veica kratīšanu Jākobsona dzīvesvietā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!