Foto: DELFI
Trešdienas pēcpusdienā Bolderājā aizturēts kāds iereibis vīrietis, kurš mēģinājis aplaupīt skolnieku, informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

Kā stāstīja policijas pārstāve, RPP Kurzemes pārvaldes darbinieces apsekoja kādas Bolderājas izglītības iestādes apkārtni, kad pie viņām piesteidzās trīs 2002. gadā dzimuši zēni.

Pusaudži pastāstīja, ka netālu no skolas viņiem pienācis klāt nezināms vīrietis. Alkohola reibumā esošais vīrietis vienam no zēniem iesitis pa galvu un mēģinājis no rokām izraut mobilo telefonu, taču zēna draugi aizstāvoties iespēruši iereibušajam laupītājam un centušies viņu atgrūst. Vīrietis nokritis uz zemes un zēni aizskrējuši pēc palīdzības.

Apsekojot tuvāko apkārtni, turpat zālienā pamanīts iereibušais laupītājs. Jaunieši vīrieti atpazina kā pāridarītāju, savukārt pats vaininieks, ieraugot policistes tuvošanos, sāka lamāties ar cieņu aizskarošiem vārdiem un vicināties ar rokām. No viņa izelpas tika sajusta spēcīga alkohola smaka.

Informācija nodota tuvākajai RPP ekipāžai un, ierodoties ekipāžas darbiniekiem, iereibušais vīrietis aizturēts un ievietots pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Tāpat, neskatoties uz vairākkārtīgiem rīkojumiem, vīrietis atteicies nosaukt savus personas datus.

Vienlaikus izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, lai apskata cietušo zēnu. Tūlītēja hospitalizācija viņam nebija nepieciešama. Par notikušo informēta cietušā zēna vecmamma, kura ieradās notikuma vietā.

Pēc neilga laika aizturētais nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!