Foto: Pixabay
Aizvadītajā naktī Vidzemē, iespējams, neuzmanīgas smēķēšanas izraisītā ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis.

Kā norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), pulksten 0:16 tika saņemts izsaukums uz vienstāvu dzīvojamās mājas ugunsgrēku Smiltenes pagastā. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka māja deg 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis, kurš, iespējams, bija smēķējis gultā, taču precīzus notikušā apstākļus skaidros policija.

Vakar 22:11 Rīgas ugunsdzēsēji steidzās uz Iļģuciemu. Tur kāda Dagmāras ielas piecstāvu dzīvojamā nama ceturtā stāva dzīvoklī bija aizdegusies gulta astoņu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā ar dūmiem saindējās apmēram 80 gadus veca sieviete. VUGD darbiniek viņu izglāba un nodeva mediķiem. Slimnīcā nogādāta bezsamaņā, smagā stāvoklī.

Savukārt pulksten 23:00 ugunsdzēsēji izbrauca uz Imantu. Tur kāda Kurzemes prospekta deviņstāvu nama augšējā stāva dzīvoklī piecu kvadrātmetru platībā dega virtuve. Ugunsgrēkā ar dūmiem saindējās 62 gadus vecs vīrietis. VUGD darbinieki cietušo iznesa no dzīvokļa un nodeva mediķiem, kuri viņu nogādāja slimnīcā. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt elektroiekārtu ekspluatācijas noteikumu pārkāpums, pieļaujot pārslodzi.

Platības ziņā lielākie ugunsgrēki vakar izcēlušies Madonas novadā un Alojas novadā. Tur dienas otrajā pusē deguši nopļauti labības lauki attiecīgi sešu un piecu hektāru platībā.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 20.septembra pulksten 6:30 līdz 21.septembra pulksten 6:30, VUGD kopumā saņēmis 55 izsaukumus - dzēsti 27 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi, bet deviņi izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos cietuši un izglābti divi cilvēki, bet viens gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!