Foto: Valsts policija
Igaunijas policija lūdz Latvijas iedzīvotāju palīdzību, lai atrastu divus Tallinas juvelierveikala aplaupītājus, pavēstīja Igaunijas Policijas un robežapsardzes pārvaldes preses sekretāre Viktorija Korpana.

Pēc viņas sniegtajām ziņām, 31.jūlijā ap plkst.14.20 Igaunijas trauksmes centrs saņēmis informāciju, ka Tallinas centrā, Veike-Karjas ielā, līdz šim neatpazīti vīrieši ielauzušies juvelierizstrādājumu veikalā, iepūtuši veikala pārdevējai sejā gāzi, saplēsuši skapja stiklu, paņēmuši četrus rokas pulksteņus un aizbēguši. Radīto zaudējumu apmērs ir 63 000 eiro, bet veikala pārdevēja nav smagi cietusi.

Notikuma vietā ieradušies policisti un dienesta suņi, taču vīriešu atrašanās vieta līdz šim nav zināma.

Iespējamie aizdomās turamie ir 20-30 gadus veci vīrieši. Vienam no vīriešiem kājās bija garās bikses, tumšs krekls un tumša plecu soma, kā arī gaišas krāsas apavi, galvā viņam var būt tumša cepure ar nagu. Otram vīrietim mugurā bija pelēks krekls, tumšas garās bikses un tumši apavi.

Vīrieši, iespējams, izmantojuši sabiedrisko transportu un taksometru. Igaunijas policijai ir pamats domāt, ka vīrieši ir ārzemnieki, kuri var būt uzturējušies arī Latvijā vai Lietuvā, un tā lūdz cilvēku palīdzību, lai notvertu iespējamos aizdomās turamos. Visi, kuri ir redzējuši aprakstam atbilstošus vīriešus, kuriem ir informācija par šīm personām vai viņu atrašanās vietu, tiek aicināti zvanīt Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes Ziemeļu prefektūras kriminālbirojam pa tālruni "+372 5690 4272" vai rakstīt uz e-pasta adresi "pohja.isikuvihje@politsei.ee".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!