Foto: Shutterstock

Ceturtdienas, 5. oktobra, vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbiniekus pārsteidzis kāds apņēmības pilns taksometra vadītājs, kurš, neskatoties uz policistu vairākkārtējiem brīdinājumiem par braukšanu alakohola reibumā, sēdies pie stūres.

Pašvaldības policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 5. oktobrī neilgi pirms pulksten 20 pie pašvaldības policijas darbinieces piebraucis kāds autovadītājs, kurš pastāstīja, ka pirmīt ievērojis kādu iereibušu taksometra vadītāju. Vīrietis izkāpis no transportlīdzekļa un iegājis pārtikas veikalā.

Netālu no norādītās teritorijas policiste pamanījusi aprakstam atbilstošu vīrieti, kurš iekāpis automašīnā. Policiste piesteigusies pie auto un vadītājam izskaidrojusi, ka viņam labāk doties tālāk kājām. Vadītājs policistes aizrādījumus nav ņēmis vērā un paskaidrojis, ka tik un tā plāno izdarīt pārkāpumu.

Pašvaldības policiste informāciju nodevsi tuvākajai Rīgas pašvaldības policijas ekipāžai. Ierodoties ekipāžas darbiniekiem, atkārtoti vadītājs piekodināts nesēsties pie stūres alkohola reibumā. Pēc pārrunām iereibušais kungs teicis, ka došoties prom kājām. Vīrietis jau devies prom, taču, policistiem iekāpjot atpakaļ operatīvajā transportlīdzeklī, viņš atgriezies pie taksometra un sācis braukt.

Vadītājs, nespēdams savaldīt spēkratu, iebraucis priekšā stāvošajā automašīnā. Policisti piesteigušies pie pārkāpēja, noslāpējuši transportlīdzekli un izņēmuši no aizdedzes atslēgas. Iereibušais vadītājs pēc negadījuma sācis vicināties ar naudu un mēģināja pamest notikuma vietu.

Vīrietis aizturēts un ievietots pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!