Foto: Valsts policija

Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš novembra beigās kādas daudzstāvu dzīvojamās mājas Rīgā, Imantā, kāpņutelpas liftā uzbrucis sievietei un aplaupījis viņu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka uzbrukums noticis, kad novembra beigās Imantā kāda sieviete iekāpusi daudzstāvu mājas liftā kopā ar nepazīstamu vīrieti. Kad sieviete vēlējusies kāpt no lifta ārā, svešinieks iesitis viņai pa galvu ar pudeli. Sieviete no sitiena saļimusi, un vīrietis viņai atņēmis somu, kurā atradies mobilais telefons, maks ar septiņiem eiro un citas personīgās mantas. Pēc nozieguma ļaundaris aizbēdzis.

Aculiecinieki izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kas cietušo nogādājis ārstniecības iestādē.

Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti 30. novembrī aizturējuši aizdomās turēto 1987. gadā dzimušo vīrieti. Papildus policija norāda, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš izsludināts meklēšanā par citu iecirkņu teritorijā izdarītiem noziegumiem. Viņš tiek turēts aizdomās arī par citām līdzīgām laupīšanām. Turklāt viņš jau iepriekš daudz reižu sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētais atrodas izolatorā un drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šai personai.

Policija arī informē, ka cietusī šobrīd atlabst ārstniecības iestādē. Policisti ir atguvuši viņai nolaupīto mobilo telefonu, kurš bija ieķīlāts lombardā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!