Foto: F64
2. maija vēlā vakarā kādam vīrietim Rīgā, Imantā, uzbrukuši divi svešinieki, kuri piegājuši pie vīrieša, prasījuši cigaretes un naudu. Saņemot atteikumu, svešinieki cietušo nogāzuši zemē, sākuši spārdīt un sist, kā arī ar nazi virspusēji ievainojuši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Tā kā cietušais savu pleca somu nav laidis vaļā, vīrieši ar nazi pārgriezuši tās lenci un to norāvuši.

Kāds garāmgājējs izsaucis Neatliekamo medicīnisko palīdzības dienestu un policiju. Notikuma vietā ieradušies mediķi, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti un Rīgas pašvaldības policija.

Mediķi cietušo nogādājuši ārstniecības iestādē. Aizstāvoties cietušais bija nodarījis miesas bojājumus arī vienam no uzbrucējiem, tāpēc mediķu aprūpē nodots arī ļaundaris. Savukārt otru uzbrucēju policisti aizturējuši uzreiz notikuma vietā.

Policija norāda, ka ārstniecības iestādē nogādātais uzbrucējs tajā pašā vakarā kādam pacientam nozadzis naudu un apģērbu un aizbēdzis, tāpēc vīrietis izsludināts meklēšanā.

8. maijā Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa patruļpolicisti meklēšanā izsludināto vīrieti pamanījuši centrā, kur viņš arī aizturēts.

Abi aizdomās turētie ir dzimuši 1981. gadā un jau iepriekš sodīti par analoģiskiem noziegumiem, kā arī par citiem mantiskiem noziegumiem un pārkāpumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pret vīrieti, kurš turēts aizdomās par ārstniecības iestādes pacienta apzagšanu, sākts vēl viens kriminālprocess.

Vienam no aizturētajiem tiesa nepiemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, tāpēc viņam noteikta policijas uzraudzība. Savukārt par otra vīrieša apcietināšanu tiks lemts ceturtdien, 10. maijā.

Nolaupīto pleca somu ar visām mantām nākamajā rītā krūmos atrada kāds iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!