Foto: DELFI

Tā dēvētais Imantas pedofils, kuru vaino uzbrukumā četrām mazām meitenēm, ir nogājis pagrīdē, taču jautājums ir par to uz cik ilgu laiku, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Viņš atzina, ka ir pārbaudītas vairāk nekā 100 personas, bet aizturēto pagaidām nav.

Kozlovskis uzsvēra, ka pēc šiem notikumiem Imantā būtiski izmainījusies kriminogēnā situācija, policija nav "atslābusi", tā dara visu, lai noziedznieku atrastu.

Kozlovskis sacīja, ka policija "mērķtiecīgi strādā", taču šī "persona aktivitātes neizrāda".

Ministrs atzīmēja, ka meklējamā "persona noteikti nav garīgi vesela"

Imantas pedofils, kuru vaino uzbrukumā četrām mazām meitenēm, varētu būt nepilngadīgs un, iespējams, viņu slēpj paši piederīgie, atsaucoties uz policijas pieņēmumiem, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija.

Vērienīgā noziedznieka meklēšana ilgst jau vairākas nedēļas, taču vēl nav izdevies pedofilu noķert.

Tikmēr Imantas skolās bērni tiek izglītoti, ko darīt situācijās, ka viņiem uzbrūk, kā arī apkaimē visur ir izlīmēti meklētā fotoroboti.

Jau ziņots, ka jaunietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri.

Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!