Foto: LETA

Skolu darbinieki, kuriem ir slikti nodomi pret bērniem, spēj izveidot ļoti laba un profesionāla pedagoga tēlu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" skaidroja Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Riesta-Riekstiņa.

Vaicāta par to situāciju ar seksuāliem varmākām, kuri strādā skolās vai iestādēs, kas tiešā veidā saistītas ar bērniem, Rieksta-Riesktiņa norādīja, ka nereti ar izveidoto labo pedagoga tēlu persona spēj pārliecināt skolas vadību, ka bērni vienkārši "vēršas pret viņu". Savukārt skolas vadība pedagogam notic.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas šefs Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijas raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" jau iepriekš sacīja, ka skolu vadība nevēlas sadarboties ar Valsts policiju, nereti izvēloties neziņot par aizdomīgiem gadījumiem. Sozinovs to skaidroja ar to, ka skolu direktori uzskata, ka "paši būs vainīgi un cenšas to noklusēt".

Vienlaikus raidījums ziņo, ka skolas pēdējā laikā daudz aktīvāk pieprasa Sodu reģistrā pieejamo informāciju no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra. Tas darīts ar mērķi noskaidrot, vai potenciālais jaunais darbinieks nav iepriekš sodīts.

Valsts policija saistībā ar Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" eksperimentu - operāciju "Pedofili" sākusi kriminālprocesu saistībā ar ziņām, kas satur informāciju par iespējamu notikušu noziedzīgu nodarījumu, portālu "Delfi" iepriekš informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Jau vēstīts, ka eksperimenta laikā izdevies uziet piecus iespējamos pedofilus. Eksperimenta laikā žurnālisti publicējuši it kā 15 gadus veca puiša sludinājumu, kurā viņš apgalvojis, ka ir bez seksuālās pieredzes, bet vēlas ar to nedaudz nopelnīt. Atsaucība uz sludinājumu bijusi liela un norunāta tikšanās ar pieciem vīriešiem. Žurnālistiem par pārsteigumu pirmo "klientu" aizturēja policija, bet pēc tam raidījums ar likumsargiem strādāja kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!