Foto: Saeimas administrācija

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu pret bijušā Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) dēlu Jāni par jauno psihoaktīvo vielu glabāšanu, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Šāds lēmums pieņemts, jo aizturēšanas brīdī vēl nebija stājušās spēkā Saeimas pieņemtās izmaiņas par kriminālsoda piemērošanu par šādu vielu glabāšanu.

Krēsliņš LTV sacīja, ka narkotikas ir liela nelaime un "te nevarētu būt ne mazākās aizdomas par ietekmi uz rezultātu", sakot ka bijuši draudi gan dēlam gan viņam pašam, ka viņš it kā esot gandrīz vai tas, kas organizējis "kaut kādas darbības".

Kā LTV skaidroja VP pārstāvis Toms Sadovskis, tā kā Krēsliņa dēla automašīnā atrastās vielas bijušas pagaidu aizlieguma sarakstā, tās konfiscētas.

Jau ziņots, ka iepriekš Saeimas deputāta Krēsliņa dēla Jāņa vadītajā automašīnā policija atradusi un atsavinājusi 2340 iepakojumus ar aizliegtām psihoaktīvām vielām - kopumā aptuveni puskilogramu tobrīd tā dēvēto legālo narkotiku.

Krēsliņš tāpēc 27.martā nolika deputāta mandātu.

Deputāta dēls kopā ar kādu citu vīrieti joprojām tiek vainots graudu izkrāpšanā no kāda zemnieka aptuveni 7900 eiro vērtībā.

Policija sāka kriminālprocesu par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!