Foto: F64

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa trešdien izbeigusi administratīvā pārkāpuma lietu pret Latvijas Ukraiņu kongresa vadītāju Mikolu Pavļuku par nepakļaušanos policijai piketā pie Krievijas vēstniecības Rīgā, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Kā skaidroja tiesas preses pārstāve Una Zīrāka, tiesa atzinusi, ka Pavļuka darbībās, kas tika vērtētas lietā par nepakļaušanos policijas darbiniekiem, nav administratīvā pārkāpuma sastāva. Otru administratīvo lietu pret Pavļuku - par sapulces un piketa norises kārtības pārkāpšanu – tiesa plānojusi skatīt 4.martā.

Savukārt piketā aizturētā TV3 operatora Sergeja Medvedeva lietā joprojām tiek skaidroti notikušā apstākļi, portālam "Delfi" sacīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau vēstīts, ka policisti piketā, kas pie Krievijas vēstniecības janvāra izskaņā tika rīkots aizturētās ukraiņu lidotājas Nadjas Savčenko atbalstam, par aizliegtas simbolikas izmantošanu aizturēja Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Pavļuku, bet par iespējamo piegružošanu - TV3 operatoru Sergeju Medvedevu.

Policijas darbinieki TV operatoru pie Krievijas vēstniecības aizturējuši, lai viņš nefilmētu kārtības sargus un to, kā viņi nav izpildījuši darba pienākumus, savas aizturēšanas iemeslus iepriekš skaidroja pats TV3 operators. Taču Valsts policija norādīja, ka Medvedevs piketā pie Krievijas vēstniecības aizturēts un aizvests uz iecirkni aizdomās par piegružošanu.

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valde iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā stingri nosodīja Valsts policijas darbinieku rīcību, aizturot TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Asociācija norādīja, ka uzskata to par nepieļaujamu vārda brīvības ierobežošanu un iejaukšanos žurnālistu darbā.

Nākamajā dienā pēc operatora aizturēšanas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis portālam "Delfi" atzina, ka pēc televīzijas sižetu noskatīšanās darbinieku rīcība, aizturot TV3 operatoru, viņam nav saprotama un raisa bažas.

Viņš toreiz norādīja, ka iesākumā bijis citās domās par policijas darbinieku rīcību, taču pēc vairāku televīzijas sižetu noskatīšanos savas domas mainījis. Līdz ar to Ķuzis šo policistu rīcību uzdeva vērtēt Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!