Foto: DELFI

Prokuratūra izbeigusi kriminālprocesu pret savulaik par kontrabandas piesegšanu aizdomās turēto Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļas priekšnieku Viktoru Montiku.

Lieta apsūdzībā pret vīrieti daļā ir izbeigta noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ, savukārt pret otru lietā iesaistīto personu lieta ir nodota Krāslavas tiesai, apliecina prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Jau ziņots, ka šī persona ir Vasilijs Krupeņičs, kurš noteiktās aprindās ir pazīstams ar iesauku Čigāns.

2011.gada nogalē Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Daugavpilī atklāja apjomīgu kontrabandas preču noliktavu. Tā bija izvietota kāda autokravu pārvadājumu uzņēmuma teritorijā. Aizdomās par kontrabandas preču glabāšanas organizēšanu tika aizturēts un apcietināts uzņēmuma valdes loceklis, kurš bija organizētās noziedzības grupas līderis un kurš pazīstams ar iesauku Čigāns.

Aizdomās par kontrabandas piesegšanu tika aizturēts arī VP Rīgas reģiona Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Montiks. Viņš VP šobrīd vairs nestrādā.

Aizturēšanas laikā pie VP darbinieka un viņa dienesta automobilī tika atrasti un izņemti ievērojami skaidras naudas līdzekļi dažādās valūtās kopumā 13 505 latu (19 215 eiro) apmērā. Savukārt pie organizētās noziedzības grupas līdera aizturēšanas brīdī tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi dažādās valūtās kopumā 5540 latu (7882 eiro) apmērā.

Ar Rīgas apgabala dežurējošā prokurora piekrišanu kopumā tika veiktas astoņas kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās, automašīnās un citās telpās dažādās Latvijas pilsētās.

Lietā bija iesaistīts vēl trešā persona - SIA darbinieks, kurš muitas pārbaudes laikā mēģināja iznīcināt lietiskos pierādījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!