Foto: LETA

Žurnālista Leonīda Jākobsona sašaušana ir bijusi pasūtījums, žurnālistiem ceturtdien pēc notikuma apgalvoja viņa kaimiņš Aleksandrs Zaidals.

Pēc notikušā Zaidals žurnālistiem pastāstīja, ka viņš nav dzirdējis šāvienu, bet kliedzienu, pēc kura atvēris sava dzīvokļa durvis un kāpņutelpā ieraudzījis sašautu Jākobsonu .

Pēc kaimiņa teiktā, Jākobsona dzīvoklī noticis remonts, un ģimene – Jākobsons ar sievu, bērnu un tēvu – atbraukusi mājās.

"Mēs dzīvojam trešajā stāvā. Es neredzēju momentu, kad uz viņu šāva. Viņš [Jākobsons] bija kopā ar bērnu, viņš palaida bērnu un lūdza, lai tas skrien augšā [uz dzīvokli], pats [Jākobsons] palika, un viņu sašāva. Viņš uzvedās ļoti kārtīgi un vīrišķīgi, jo varēja bērnam arī kaut kā," sacīja Zaidals.

"Kad es izgāju ārā, izskatījās, ka bija smaka no gāzes pistoles," klāstīja kaimiņš.

Kad kaimiņš atvēris sava dzīvokļa durvis, viņš ieraudzījis visas trepes ar asinīm, un pie sašautā Jākobsona bijis viņa tēvs un sieva.

"Kad es atvēru durvis, ieraudzīju, ka visas trepes ir ar asinīm, un ieraudzīju savu kaimiņu. Tajā momentā, kad es iznācu ārā, dēla jau nebija, vienīgais, kas bija klāt tajā momentā, bija viņa tēvs un sieva. Es tā domāju, ka viņi atbraukuši mājās, viņiem notiek remonts. Viņš kopā ar dēlu kāpa augšā, un tajā momentā droši vien viņu gaidīja. Tas nebija nejaušs gadījums, tas noteikti bija domāts tieši viņam," norādīja kaimiņš.

Uzbrucēju Zaidals gan nemanīja.

Kaimiņš atzina, ka Jākobsonam ļoti paveicās, jo iznākums varējis būt arī pavisam cits. "Es domāju, ka tas bija reāls pasūtījums," sacīja kaimiņš un piebilda, ka tas noteikti neesot bijis negadījums.

Jākobsons un viņa kaimiņš dzīvo Čaka ielas 47.nama trešajā stāvā.

Kaimiņš minēja, ka pēc sašaušanas Jākobsons ar ārstu palīdzību esot varējis nokāpt pa trepēm.

Aģentūra BNS novēroja, ka nama priekšpusi un pagalmu uzraudzīja policija, tostarp ar suni. Likumsargi arī bija devušies blakus namā, lai iztaujātu iedzīvotājus.

Jau vēstīts, ka Rīgas centrā savā kāpņutelpā ceturtdien sejā, visticamāk, no gāzes pistoles sašauts žurnālists Leonīds Jākobsons, žurnālistiem ceturtdien apstiprināja policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.

Žurnālista veselības stāvoklis ir stabils.

Pagaidām nav zināms, vai notikušais ir saistīts ar Jākobsona profesionālo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!