Foto: DELFI

Masveida reidos pārbaudot teju 20 000 autovadītājus, Valsts policija Jāņu dienā, 24. jūnijā, pieķērusi 30 šoferus, kuri pēc svētkiem pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Trešdien, Jāņu dienā, policija kopumā pārbaudījusi 19 151 autovadītāju, no kuriem visvairāk pārbaudes notikušas Rīgas apkārtnē. Tur likumsargi apturējuši un pārbaudījuši 14 568 transportlīdzekļu vadītājus. Savukārt Latgalē pārbaudīti 980 šoferi, Vidzemē – 1305 autovadītāji, Zemgalē – 1708 šoferi, bet Kurzemē – 590 spēkratu vadītāji.

No visiem 30 dzērājšoferiem astoņi bija sēdušies pie stūres reibumā bez autovadītāja tiesībām. 11 šoferi pie stūres bija sēdušies reibumā no 0,5 līdz vienai promilei, sešu autovadītāju reibums bijis vienas līdz 1,5 promiļu robežās, bet 12 autovadītāji spēkratu stūrējuši 1,5 un vairāk promiļu reibumā.

Jau ziņots, ka Jāņu brīvdienās Valsts policija pieķērusi 130 autovadītājus, kas pie stūres sēdušies reibumā. Kā LTV raidījumam "Rīta panorāma" ceturtdien teica VP Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, šis rādītājs ir augstāks nekā iepriekšējos svētkos. Reidi uz ceļiem turpinās arī ceturtdien.

Vēl daudzos gadījumos jāņotāju izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nav pārsniegusi pieļaujamo līmeni. Savukārt aptuveni 40% gadījumu autovadītājiem fiksētā alkohola koncentrācija pārsniegusi promili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!