Foto: LETA

Saistībā ar piektdien notikušo traģisko negadījumu zemnieku saimniecībā "Makleri" aizdomās turētā statuss piešķirts 1978. gadā dzimušam vīrietim, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Viņa ne apstiprināja, ne noliedza, ka aizdomās turētais ir saimniecības īpašnieks Edgars Maklers.

Tiesa aizdomās turētajam piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Tiks veiktas ekspertīzes.

Kā ziņots, VP saistībā ar traģisko negadījumu Jaunbērzē kādā zemnieku saimniecībā pašlaik sākusi kriminālprocesu par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi.

Kā iepriekš informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas un tajā personu ir paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Piektdien Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951. gadā dzimušais Pēteris Maklers - pašreizējā īpašnieka tēvs. Bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976. gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30. maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!