Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Ar sludinājumu portālā nopirktu automašīnu un 12 gadus vecu šoferi pie stūres, kāda jauniešu kompānija bija atbraukusi no Saulkrastiem uz Rīgu, kur to pamanīja policija, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Likumsargi 21.maijā ap plkst.21 Rīgā, Veldres ielas malā, ievērojuši automašīnu bez valsts reģistrācijas numura zīmēm. No spēkrata policistu acu priekšā izkāpusi pusaudžu kompānija, kā arī no vadītāja sēdvietas puses izkāpis nepārprotami nepilngadīgs pusaudzis, skaidro pašvaldības policija.

Policisti apskatījuši spēkratu, secinot, ka tam nav numurzīmju un derīgas tehniskās apskates. Pēc apskates pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka automašīna nav izsludināta meklēšanā. Savukārt sarunā ar jauniešiem kārtības sargi uzzinājuši, ka pie stūres esot sēdējis un auto vadījis 12 gadus vecs puisis.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, nepilngadīgie jaunieši pie sludinājumu portālā atrastās un par 200 eiro nopirktās automašīnas tikuši Saulkrastos. No turienes draugu kompānija ar automašīnu atvizinājusies līdz lielpilsētai.


Par konstatēto situāciju Rīgas pašvaldības policija informējusi Valsts policiju.

Kārtības sargi visus trīs jauniešus nogādājuši dzīvesvietās un nodevuši vecākiem, ar kuriem veiktas pārrunas. Pašvaldības policisti profilaktisko pārrunu protokolu noformējuši arī "mazā šofera" vecākiem, bet nule kā iegādātā spēkrata atslēgas nodotas nepilngadīgā autovadītāja mātei.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!