Foto: LETA
Trešdien, patrulējot Grīziņkalna parkā, policisti sastapuši kādu jaunieti, kurš likumsargiem veltījis rupjus izteicienus un bijis agresīvi noskaņots, par ko ticis pie diviem administratīvā pārkāpuma protokoliem, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Patruļas laikā policisti pamanījuši aiz mūra sienas paslēpušos astoņus jauniešus. No bariņa plūduši cigarešu dūmi, turklāt visu jauniešu ārējais izskats neesot liecinājis, ka viņi būtu sasnieguši 18 gadu vecumu.

Ar jauniešiem veiktas pārrunas, kuru laikā, pie policistiem pienācis vēl viens jaunietis un izteicis vairākus rupjus komentārus. Agresīvi noskaņotais jaunietis aicinājis likumsargus novilkt formas tērpus, lai aprunātos kā īstiem vīriem pienākoties.

Puisim aizrādīts par valodas lietojumu un izskaidrots, ka, turpinot šādi uzvesties, viņam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu, taču jaunietis turpinājis lietot necenzētus izteicienus un vairākkārt atteicies nosaukt savus personas datus, apgalvojot, ka viņš varot darīt, ko vēloties.

Izsaukti auto patruļas darbinieki, ar kuru palīdzību jaunietis aizturēts. Atrodoties operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas telpā, jaunietis pārdomājis un nosaucis savus personas datus, pēc kā nogādāts policijas iecirknī, kur noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – viens par sīko huligānismu, otrs par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Likums paredz, ka par sīko huligānismu tek piemērots naudas sods no 70 līdz 350 eiro. Savukārt par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām jaunietim būs jāstājas tiesas priekšā, kas viņam var uzlikt naudas sodu līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!