Foto: Shutterstock

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknis sācis kriminālprocesu par kāda viesu nama izdemolēšanu un apzagšanu - jaunietis, uzrādot personas apliecību, uz vienu dienu apmeties viesu namā, kur salauzis skapi un nozadzis 500 eiro vērtu televizoru un nazi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši, ka iepriekš viesu namā uzrādītā ID karte patiesībā nepieder jaunietim, kurš tur bija apmeties. Sazinoties ar personas apliecības īpašnieku, likumsargi noskaidrojuši, ka viņš savu apliecību iedevis draugam kā ķīlu, aizņemoties naudu.

Savukārt sazinoties ar personu, kurai īpašnieks nodevis glabāšanā savu apliecību, policisti uzzinājuši, ka viņš apliecību jau iepriekš pazaudējis vai tā viņam tikusi nozagta. Līdz ar to arī viņš neesot saistīts ar notikušo viesnīcā.

Turpmākā izmeklēšanā noskaidrots, ka personas apliecību no tās glabātāja ir nozadzis 16 gadus vecs jaunietis, kurš turklāt bijis viņa paziņa. Puisis jau iepriekš bija noskaidrojis, ka pie drauga glabājas sveša personas apliecība un nolēmis to nozagt, lai, neatklādams savu identitāti, varētu apmesties viesu namā un to apzagt.

13. martā Salaspils iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas Brasas iecirkņa policistiem aizturējuši aizdomās turēto jaunieti. Papildu policija norāda, ka aizdomās turētais pēc identiskas shēmas apzadzis arī citus viesu namus, viesnīcas īres dzīvokļus. Iepriekš pret jaunieti sāktajos procesos šobrīd notiek izmeklēšana.

Saistībā ar Salaspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā izdarīto noziegumu pret jaunieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat pret viņu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 281. panta 2. daļas - par savas personas identitātes slēpšanu, ja tā izdarīta nolūkā izvairīties no kriminālatbildības. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Policija pieļauj, ka jaunietis varētu būt izdarījis citus identiskus noziegumus. Tāpēc aicinātas atsaukties arī citas viesnīcas, viesu nami vai dzīvokļu izīrētāji, kuri, iespējams, ir apzagti. Cietušie aicināti zvanīt pa tālruņa numuru 110 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!