Foto: stock.xchng
Jelgavas cietumā svētdien pakāries kāds ieslodzītais, kurš notiesāts par smagu miesasbojājumu nodarīšanu, kuru dēļ cietušais miris, portālam "Delfi" apliecināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pārvaldē pastāstīja, ka ieslodzītais, kuram nebrīvē vēl bija jāpavada trīs gadi, pakāries cietuma dušas telpā. Par notikušo sākts kriminālprocess, kurā izmeklēs notikušā apstākļus. Pārvaldē skaidro, ka par ieslodzīto nāvi cietumos vienmēr tiekot ierosināti kriminālprocesi.

IeVP nekomentēja ieslodzīto organizācijas "Gara spēks" paziņojumu, ka vīrietis pakāries, jo cietuma apsargi nav viņam ļāvuši no taksofona piezvanīt sievai. IeVP norādīja, ka notikušā iemeslus skaidros izmeklēšanā. Taču pārvaldē bilda, ka triju gadu laikā, kopš vīrietis ir cietumā, pie viņa nav nākuši apmeklētāji un viņš arī oficiāli nav lūdzis atļauju kādam piezvanīt.

IeVP statistika par pārkāpumiem ieslodzījuma vietās liecina, ka pie cietumniekiem nereti atrod mobilos tālruņus, kurus, neievērojot cietumu noteikumus, ieslodzītie izmanto. Nereti par to piegādāšanu notiesātajiem pieķer gan apsargus, gan cietumnieku apmeklētājus.

Pakārušais vīrietis bija notiesāts par smagu miesasbojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā cietušais miris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!