Foto: PantherMedia/Scanpix

Policija joprojām nav pārliecināta, ka pērn augusta sākumā Tukuma novada mežā atrastais vīrieša līķis patiešām ir 2008.gada pavasarī bezvēsts pazudušā ASV pilsoņa, miljonāra Leonīda Rožeckina mirstīgās atliekas, portālam "Delfi" atzina Valsts policijā.

Policija ar tiesiskās palīdzības lūgumu ir uzrunājuši ASV, lai ar šīs valsts starpniecību iegūtu pazudušā radinieku DNS paraugus, kurus salīdzinātu ar līķa DNS paraugiem. Pagaidām gan policija nav saņēmusi atbildi uz šo lūgumu, līdz ar to arī nav ieguvusi nepieciešamos paraugus.

Plašāku informāciju šajā lietā policija nesniedz, sakot – bez šiem DNS paraugiem 100% noteikt atrastā līķa identitāti nebūs iespējams.

Jau vēstīts, ka 2012.gada 1.augustā Tukuma novada Ragaciemā meža masīvā tika atrasts vīrieša līķis sadalīšanās stadijā. Mirušā drēbju kabatā bijusi Rožeckina kredītkarte. Salīdzinot atrastā līķa DNS profilu ar profilu, kas tika iegūts no pēdām Rožeckina dzīvesvietā 2008.gada 16.martā Jūrmalā, Kāpu ielā, eksperti konstatējuši, ka tie sakrīt. Taču, lai pārliecinātos, vai patiešām mirušais ir Rožeckins, viņa DNS profils vēl tiks salīdzināts ar kāda radinieka DNS profilu.

Iepriekš policija informēja - izmeklēšanā ir pietiekams pamats pieņēmumam, ka atrastais neatpazītais vīrieša līķis ir saistīts ar noziegumu, kas notika Rožeckina dzīvesvietā īsi pirms viņa pazušanas.

Krievijas izcelsmes ASV pilsonis Rožeckins neskaidros apstākļos pazuda 2008.gada 16.martā laika posmā no plkst.0:15 līdz 7:30 no savas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā. Namā tika atrastas miljonāra asinis. Jau tā paša gada 17.martā policijā tika sākts kriminālprocess par slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!