Foto: Valsts policija

2. septembrī ap pulksten 13 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknis no kāda automašīnas īpašnieka saņēmis informāciju par kādu svešu vīrieti, kurš gulējis viņam piederošajā automašīnā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Notikuma vietā likumsargi noskaidrojuši, ka aizdomās turētais vīrietis iepriekšējā vakarā nolēmis atpūsties un iedzert. Dodoties mājās pēc atpūtas, vīrietis pa ceļam ieraudzījis automašīnu, kas viņam atgādināja savu, tāpēc nolēmis tajā pagulēt.

Aizdomās turētais centies atvērt automašīnu ar atslēgām, taču, konstatējot, ka tā neveras vaļā, izsitis mašīnas aizmugurējo kreiso stiklu un saldi iekārtojies aizmugurējā sēdeklī, kur arī aizmidzis.
Cietušais no rīta devies pie savas automašīnas un konstatējis, ka logs ir izsists un tajā guļ kāds vīrietis. Automašīnas īpašnieks izsaucis policiju.

Teikas iecirkņa policisti aizturējuši 1977.gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Aizturēšanas brīdī vīrietis atradies 1,73 promiļu stiprā alkohola reibumā. Aizturētais vīrietis sākotnēji notiekošo nav apzinājies, taču vēlāk savu vainu atzina.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētais atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!