Foto: Valsts policija

Valsts policija 30. jūnijā Jūrmalā aizdomās par netiklām darbībām ar desmit gadus vecu meiteni aizturējusi 1968. gadā dzimušu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policistiem ir aizdomas, ka līdzīgas darbības iespējamais varmāka veicis arī ar citiem nepilngadīgajiem, tāpēc likumsargi lūdz atsaukties cietušos.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicija 30. jūnijā Jūrmalā aizturējuši 1968. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar desmit gadus vecu meiteni.

Par šo noziegumu Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 162. panta 1. daļas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policistiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt veicis līdzīgas darbības arī ar citiem nepilngadīgiem bērniem. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamā vīrieša, zvanot uz tālruņa numuriem 67075111 vai 110.

Kā portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā, likumsargi ir pārbaudē noskaidrojuši, ka aizturētais vīrietis nav tā dēvētais Imantas pedofils. Vienlaikus likumsargi norāda, ka tā Imantas pedofils joprojām tiek atktīvi meklēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!