Foto: Shutterstock
Sestdien, 20. oktobrī, pulksten 6.30 kāds Slokas mikrorajona iedzīvotājs aizturējis sava kaimiņa privātmājas teritorijā zagli brīdī, kad viņš no mājas laukā nesa mantas, informē Valsts policijā.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka privātmājai ir bojāti divi pirmā stāva logi – viens logs ir izsists, bet otrs – ieplaisājis. Pa izsisto logu zaglis bija iekļuvis privātmājā.

Policijā informē, ka vīrietis no mājas bija paņēmis visu, ko uzskatījis par vērtīgu un viegli aiznesamu, tajā skaitā aptuveni desmit pudeles ar stipro alkoholu, instrumentus un dažādas sadzīves mantas.

Daļu no mantām likumpārkāpējs jau bija paguvis pārlikt otrpus žogam, bet daļa projām nešanai sagatavoto mantu vēl bija palikušas mājā.

1966. gadā dzimušais garnadzis tika nogādāts policijas iecirknī. Policijā informē, ka vīrietis jau deviņas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Svētdien, 21. oktobrī, Jūrmalas iecirkņa policisti vērsās tiesā, prasot vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, vēlāk viņš tika apcietināts. Šobrīd vīrietim aiz restēm jāgaida tiesa.

Privātmājas saimnieks nozieguma brīdī neatradās mājās un par notikušo uzzināja vien tad, kad noziedznieks jau bija notverts. Cietušajam visas mantas tika atdotas.

Valsts policija aicina arī citus iedzīvotājus, dodoties prom no īpašuma, palūgt kaimiņiem to pieskatīt un, manot pie tā aizdomīgas personas vai automašīnas, zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110.

Tāpat mājokļa drošībai liela nozīme ir arī signalizācijas un videonovērošanas kameru ierīkošanai.

Tāpat likumsargi izsaka pateicību vērīgajam kaimiņam par pašaizliedzīgo rīcību, aizturot zagli notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!